NAZLI DOĞUOĞLU ile MEDİTASYON ATÖLYESİ
Nazlı Doğuoğlu ile Meditasyon Atölyesi
Meditasyonda bilinçli farkındalık sayesinde şimdiki anda var olmayı deneyimleriz. Gündelik hayatımızda neredeyse hepimizin zihinleri; enerjisi bitmeyen bir maymun gibi bir daldan bir dala, yani bir düşünceden diğerine atlar. Bu düşünceler çoğunlukla geçmiş ya da gelecekle ilgilidir. Her bir düşüncenin duygusal etkileri de olur. Böylece farkına bile varmadan o düşünceden o düşünceye, o duygudan o duyguya savrulup yoruluruz. Gün bittiğinde aşırı bir yorgunluk hissederiz ama bunun fiziksel sebebini çoğu zaman bulamayız. Aslında şimdiki an var olabileceğimiz tek andır. Herkes bunu kendi keşfedebilir ve şimdiki anda kalabilir ama bunu yapmak bazen o kadar da kolay olmuyor. Zihni dinginleştirmek sadece bizim meselemiz olmadı. Bu ana odaklanabilmek için binlerce yıldır teknikler geliştirildi. Bu atölyede de binlerce yıldır uygulanan farklı meditasyon tekniklerini öğreneceğiz.
Atölyenin sonunda katılımcıların kendi pratikleri güçlenmiş olacak, istedikleri anda alet kutularından çıkarıp kullanabilecekleri birçok farklı tekniğe hakim olacaklar. Meditasyonla ilgili sorularını onlardan daha deneyimli bir kişiye danışabilecekler. Eğer bedensel pratikleri varsa bu deneyim mutlaka onu geliştirecek. Hatta ders veriyorlar ya da başkalarına uygulama yapıyorlarsa çok daha bilinçli bir şekilde, alan açarak yapabilecekler bunu.
Aslında bu atölyede bir inzivada kısa sürede öğrenilen bilgiler, zamana yayarak, sindirerek, kendi başına da pratik yapıp yeni sorular ve farkındalıklar oluşturarak öğrenilecek.
Her bir çalışma hocanın kısa bilgilendirmesiyle başlayacak, rahatlama teknikleriyle devam edecek, o haftanın seçilmiş tekniği uygulanacak sonrasında da soru-cevap için bir süre bırakılacak. Katılımcıların mümkün olduğunca evde/sokakta/iş yerinde/hayatın içinde kendi pratiklerini yapmaları tavsiye ediliyor, böylece tekniği daha iyi anlayabilecekler ve bir sonraki hafta varsa, sorularını sorabilecekler.
Meditasyon Atölyesi 8 hafta sürecek.
1. Hafta Çevrenin Farkına Varmak
Bu ilk çalışmada meditasyonun ne olduğu, farkındalığın ne olduğu ve meditasyonun hayatımıza ne katabileceğini konuşacağız. Ardından 5 Duyu ile çevrenin farkına varma çalışması yapacağız.
2. Hafta Nefesin Farkına Varmak
Nefesimiz her an akıyor ve biz neredeyse hiçbir zaman bunun farkında değiliz. Nefes birçok meditasyon tekniğinde izleme nesnesi olarak kullanılır. Bu atölyede de birkaç farklı yol deneyeceğiz.
3. Hafta Hareketin Farkına Varmak
Meditasyon bir minderin üzerine oturarak yapılmak zorunda değil. Her hareketin içinde bilinçli farkındalık ile meditasyon yapabiliriz. Bu çalışmada hareketin içinde bedenimizde farkındalığı yoğunlaştıracağız.
4. Hafta Zihnin Farkına Varmak
Zihin, meditasyon yapıyor olduğumuz için tatile çıkmıyor, her an çalışmaya devam ediyor. Zihni dönüştürmenin tek yolu var; fark etmek ve olduğu gibi kabul etmek. Bu söylemesi kolay, yapması zor gelen çalışmayı beraberce deneyimleyeceğiz.
5. Hafta Zihnin Derinliklerinin Farkına Varmak
Bu çalışmada etiketleme yöntemini öğreneceğiz. Farkındalığın alanında beliren zihin ve beden hallerini basitçe isimlendirmek bazıları için bu hal ile kendisinin arasına mesafe koymaya yarıyor. Olana ya da etikete tutunmadan farkındalığın alanında kalmayı öğreneceğiz.
6. Hafta Duyguların Farkına Varmak
Düşüncelerle beraber ortaya çıkan duygularla özdeşleşmeden onları izleyebilmek mümkün mü? Duygu ile özdeşleşmemek onu gerçek anlamda dönüştürmenin yolu.
7. Hafta Acının Farkına Varmak
Enerjimizin büyük bir kısmını acıdan kaçmaya harcıyoruz. Kaçmazsak ne oluyor? Meditasyonda hareketsiz kalmak bambaşka açılımlar getirecek.
8. Hafta Boşluk
Duyularımızla algıladıklarımızın, hissettiklerimizin, düşüncelerin belirip yok olduğu alan olmayı deneyimlemek mümkün mü?
Yer : mK Yoga Merkezi
Saat : 19.00 – 20.00
Buluşma Tarihleri:
1 Ekim’18 Pazartesi
8 Ekim’18 Pazartesi
15 Ekim’18 Pazartesi
22 Ekim’18 Pazartesi
5 Kasım’18 Pazartesi
12 Kasım’18 Pazartesi
19 Kasım’18 Pazartesi
26 Kasım’18 Pazartesi
Kayıt ve Bilgi : Detaylar için bizleri 0216 302 69 65 – 0530 939 44 12 numaralı telefonlardan arayabilirsiniz ya da info@merihkenet.com aderesine mail atabilirsiniz.
Nazlı Doğuoğlu Kimdir?
İlk gençliğinin bitip tükenmek bilmeyen sorgulamaları sırasında yoga yoluyla karşılaşan Nazlı, 1999 yılından beri spiritüel konularla ilgileniyor. 2002’de Reiki enerjisine uyumlandı ve meditasyon yapmayı öğrendi. 2006 yılında ilk defa S.N. Goenka’nın (Sayagyi U Ba Khin okulu) Vipassana inzivasına katıldı. Kundalini ve Hatha yoga pratiğine 2010 yılında başladı ve 2016-2017 yıllarında Deniz Bağan ile 200 saatlik Yoga Hocalık Programı’na katıldı. 2017 yılında Jeff Oliver (Mahasi Sayadaw okulu) ile çalışmaya başladı, onunla beraber Free Style Vipassana inzivaları düzenliyor ve inzivalarda ve workshop’larda çeviri yapıyor. Kendi hakikati ile yüzleşme yolunda birçok inzivaya, workshop’a ve terapiye katıldı, Olga Zvonstova (Iyengar), Nicole Ohme (Vinyasa), Tim Malnick (Farkındalık), Zuhal Özyurt (Şamanik terapi, Rebirthing), Mey Elbi (Vinyasa, Restoratif, Ellerle Yönlendirme), Görkem Dizdar (Gelişimsel Kinesioloji) gibi hocalarla çalışma fırsatı oldu.