MERİH KENET ile AŞK’I SEMAYA DAVET KONYA TURU
MERİH KENET ile AŞK’I SEMAYA DAVET / KONYA TURU
“BEDEN, RUH VASITASIYLA HAREKET EDER, FAKAT SİZ RUHU GÖREMEZSİNİZ; RUHU BEDENİN HAREKETLERİYLE BİL.” MEVLANA
Merih Hocamız ile Mevlana’nın topraklarına gönüllerimizin ırmağında yıkanmaya niyet ederek gidiyoruz. Titreşimi bol bu alanda yaşanılan ruhsal deneyimleri içselleştirmenin güzel hissettireceğine inanıyoruz. Kadim Selçuklu başkentinde hep birlikte tasavvuf, tarih, kültür ve aşk dolu bu gezi için içiniz kıpırdıyorsa bekliyoruz sizleri de….
2 gece 3 gün sürecek gezimizde neler mi var?
Meditasyon ve yoga
Sema gösterisi
Kültür gezilerimiz. (Detayları aşağıda göreceksiniz.)
Mevlevi dergahında sohbet etme imkanı.
Turumuza dahil olan hizmetler:
Turlar, kokartlı rehber hizmeti, müze girişleri, Nov Otel’de 2 gece konaklama, sabah kahvaltısı, yoga dersleri, sema gösterisi, hava alından alınıp hava alanına tekrar bırakılana kadar şehir içindeki tüm ulaşımlar fiyatın içindedir.
Araç, kaptan ve Rehber Turizm bakanlığı onaylıdır.
Ücret:
Ücret bilgisi ve rezervasyon için bizleri 0216 302 69 65 – 0530 939 44 12 no’lu telefonlardan arayabilirsiniz ya da info@merihkenet.com adresine mail atabilirsiniz.
30 Kasım – 02 Aralık 2018 Aşk’ı Semaya Davet – Konya Tur Programı:
30 Kasım Cuma
11.00 : Hava alanından alınma
11.00 : Araçta Tanışma ve Konya Turunun Başlangıcı
30 Kasım Cuma Gezilecek Yerler
Aziziye Cami
Selimiye Cami
Yöresel Yemek
Şem’s Tebrizi’nin Makamı
Hz.Pir’in Makamı
Selçuklu Bedesteni
İlk durağımız kesme gödene taşından yapılmış(Gödene Konya yakınlarında bir köy) Aziziye Cami’dir. Osmanlı’nın son dönem eserlerinden birisi olup Avrupa etkisi hemen görülür. Minareleri klasik Osmanlı minarelerinden farklıdır. Daha sonraki durağımız Selimiye Cami ise Sultan II.Selim Han tarafından babası Yavuz Sultan Selim için yaptırılmıştır. Yöresel öğle yemeğinden sonra ki gideceğimiz yerler Şems-i Tebrizi ve Hz.Pir’in makamları. Mevlâna Celâleddin Rûmî’nin hayatında en önemli değişim Şems-i Tebrizî ile olan karşılaşması ile başlar. Bu tarihe kadar medrese ve camilerde ders ve vaazlarla meşgul olan Mevlâna, Şems ile buluşmasından sonra değişmiştir. Tebriz’de dünyaya gelen Şems-i Tebrizi’nin asıl ismi Mevlana Muhammed olan Şems-i Tebrizi’nin manevi arayışı Hz. Mevlana ile karşılaşması ile son bulmuştur. Dünyaya, kılık ve kıyafete önem vermeyen Şems, Mevlana ile üç- üçbuçuk yıl süren beraberliği neticesinde onun hayatında yeni ufukların açılmasını sağlamış, O’nu kamil bir Hak aşığı yapmıştır. Mevlâna dostu Şems’i unutmamış ve yazdığı Divan’ı âdeta ona ithaf etmiştir. Bu gün Konya’da Şems makamı olarak bilinen ve Mevlana türbesinden önce ziyaret edilen Şemsi-i tebrizi camiinin İlk olarak 13. Yüzyılda yapıldığı ileri sürülmektedir. Şems’in ziyaretinden sonra Hz. Pir’in makamına gideceğiz. Farklı bölümlerden oluşan müzeyi rehber eşliğinde gezerek her ayrıntısını öğrenip içselleştirerek Selçuklu Bedesten Çarşısına gitmek için müzeden ayrılıyoruz. Selçuklu Bedesten Çarşısı; yani içinde kumaş, mücevher, silah ve benzeri değerli eşyanın satıldığı kapalı çarşında dilediğimiz gibi alışveriş yapıyoruz.
18.00 : Otele dönüş ve dinlenme
19.00 : Otelden akşam yemeği için ayrılış
1 Aralık Cumartesi
07.00 – 08.00 : Merih Kenet Yin Yoga
08.30 – 09.30 : Kahvaltı
10.00 : Tur için lobide buluşma
1 Aralık Cumartesi Günü Gidilecek Yerler:Sille
Aya Eleni Kilisesi
Zaman Müzesi/Süt Şapeli
Çay Cami
Sille Sanat Evi
Mum Atölyesi
Kahve Molası
Sille de Geleneksel Öğle Yemeği
Kelebekler Vadisi
Sema Gösterisi
Konya‘nın Selçuklu ilçesine bağlı 5 bin yıllık tarihi yerleşim yeri Sille Mahallesi, tarihi kaynaklarda farklı kültürlerin bir arada yaşadığı, erken Hristiyanlık döneminin önemli bir merkezi olarak geçiyor. Duvar ve pencerelerinde Roma dönemine ait malzemelerin kullanıldığı Aya Elena Kilisesi, milattan sonra 327 yılında Bizans İmparatoru Constantin’in annesi Helena tarafından, ilk Hristiyanlık dönemine ait oyma mabetlerden etkilenilerek yaptırılmış mimarisi ile dikkati çekiyor. Sille’de, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait camiler, hamamlar, çeşmeler, köprüler gibi Türk-İslam eserleri de bulunuyor. Tarihi mahallede 19. yüzyılda inşa edilen Sille Çay Camisi’nin mihrap, minber ve kürsüsünde zengin ahşap işçiliğinin en güzel örnekleri yer alıyor. Sille’ye adım attığınızda zaman kavramını yitirecek ve kendinizi tarihin o muhteşem büyüsüne bırakacaksınız. Sille’den sonra Türkiye’nin tek ve Avrupa’nın en büyük kelebek parkına yani Kelebekler Vadisine geçeceğiz. Yaklaşık 20 farklı kelebek türüne ve 98 farklı türden tropik bitkiye ev sahipliği yapan Kelebek Müzesinde, kelebeklerin 5 aşamalı lavral evreleri de gösteriliyor. Büyüleneceksiniz.
18.00 : Otele dönüş ve dinlenme
19.00 : Otelden akşam yemeği için ayrılış
20.00 : Sema Gösterisi
2 Aralık Pazar:
07.00 – 08.00 : Merih Kenet Yin – Yang Yoga
08.30 – 09.30 : Kahvaltı
10.00 : Tur için lobide buluşma
2 Aralık Pazar Günü Gidilecek Yerler:
Karatay Medresesi
İnce Minare Müzesi
Alâeddin Keykubat Sarayı
Ateşbaz Veli
Atatürk’ün Evi
Gezimize Karatay Medresesi çini eserler müzesini ziyaret ederek başlıyoruz. Karatay müzesi hem Anadolu Selçuklu dönemi çini işçiliğindeki yeri hem de Mevlana Celaleddin Rumi ve Şems-i Tebriz’inin ders verdikleri yer olması nedeniyle turumuzda çok kıymetli bir yer tutuyor. Karatay Müzesinden sonra İnce Minare Medresesini (Taş ve ahşap eserler müzesini) gezeceğiz. İnce minare Selçuklu sultanlarından 2. İzzettin Keykavus devrinde Vezir Sahip Ata Fahreddin Ali tarafından hadis ilmi okutturulmak üzere yaptırılmıştır. Daha sonra Alâeddin Keykubat’ın tamamladığı Alâeddin tepesi üzerindeki Alâeddin Camii ile turumuza devam edeceğiz. Peşinden Ateşbaz Veli’nin Türbesini ziyaret edeceğiz. Ateşbaz, ateşle oynayan demektir. Onun, Hazret-i Mevlâna ve Mevleviler arasında önemli bir yeri vardır. Ateşbaz Makamı, bir terbiye ve eğitim makamıdır. Son olarak Atatürk’ün Konya’ya gelişlerini, şehirde yaptığı ziyaretleri, yaşadığı bu evde tuttuğu günlük notları gösteren belgelerin, fotoğrafların ve gazete kupürlerinin sergilendiği Atatürk’ün Evi’ni ziyaret edecek ve İstanbul’a dönmek için Hava alanının yolunu tutacağız.