Aslıhan Aksun ile Mandala Uzmanlık Eğitimi

Eğitmenlik Eğitimi Seans İçeriği :

 Mandala tanımı,

Felsefedeki yeri,

Hayata adaptasyonu,

Çizim teknikleri,

Kalem çeşitliliğini tanıma,

Çizim,

Yetişkin seansları,

Çocuk seansları,

*4,5 – 8 yaş grubu çocuk seansları

*9-11 yaş çocuk seansları

*Çocuk seansları, meditasyona giriş egzersizi,

*Çocuk – meditasyona giriş egzersizi video kayıt,

Kurumsal içerik,

Sıkça sorulan Sorular

Çocuk ve yetişkin atölyesi için ders ses kayıtları.
Katılım-Teşekkür Belgesi (Aslıhan Aksun’un 16 saatlik eğitmenlik eğitimi programına dahil olunduğuna dair)

Program toplam 2 seans (16 saatten) oluşmaktadır.

Mekan: mK Yoga Merkezi

Tarih : 09-10 Aralık

Saatleri : 10:00-18:00 (Günlük 8 saatlik program)
Katılım Bedeli : 2.000.-TL + KDV nakit ve tek ödeme ile alınır.

En kısa Mandala tanımı: Rahatlamak ve anda kalmak için sıfırdan çizim tekniği ile Mandala çizimleri yapıyoruz. “Ben asla çizemem” diyen her bireye çizim yaptırabiliyoruz. 4buçuk yaş üzeri, giriş seviyesi alzaymır hastalarına kadar her birey sıfırdan başlayarak mandala çizebilir (boyama değil, üretim). Mandala ile birey kendisiyle baş başa kalır, çemberin etkisiyle konsantre olur, problemlerinden ve ağrılarından uzaklaşır.

MANDALA ; Hint kökenli dinlerde metafizik veya sembolik bakımdan meta veya mikro kozmosu gösteren şekillere verilen ad olarak kabul edilir.

Genel olarak mandala, şekilleri belli bir düzene göre boyamaktır. Mandala merkezden başlayarak dışa doğru daireler halinde genişleyen şekillerden oluşur. Genellikle daire veya kare şeklinde olan ve her şeyin mistik merkezini sembolize eden Mandalalar meditasyon nesnesi olarak kullanılabilmektedir.

Mandala Sanskritçe çember, daire anlamına gelen bir kelimedir. İçinde geometrik desenlerin bulunduğu bir daire; kötü veya karanlık güçlerin içine giremeyecekleri arınmış bir alanı, daha geniş bir anlamda ise evreni simgeler. Ayrıca Mandala, Hint kökenli dinlerde hayat çemberi anlamına gelir. Merkezi noktası olan alanın doğduğumuz yer olduğuna inanılır. Mandalalar daima gelişebilir ve büyütülebilirdir.

Dolayısıyla gelişen, farklılaşan Mandala’ların hayattaki yolumuz olduğunu da düşünebiliriz.

Aslıhan AKSUN kimdir ?

İstanbul, 1975 doğumluyum. 20 yılı aşkın bir sürede Bilişim sektöründe Pazarlama ve Satış üzerine deneyim kazandım. Aynı süreçte çeşitli felsefeleri incelemek üzere (Aktif Felsefe) Yeni Yüksektepe Kültür Derneğinde çeşitli seminerlere katıldım. Farklı kültür ve felsefeleri incelerken Hint ve Tibet felsefesinden etkilendim.

İçsel yolculuğumda mistizm ve spritüel duygularla beslenirken 2008 yılında Berlin’de Hollanda’lı üstad Francisco Paco ile tanıştım. İçsel derinliği olan bu üstad Paco ile artan arkadaşlığımız, onun Türkiye’ye taşınma kararına vesile oldu. Francisco Antonio Carbonell Witte (Paco) ile birlikte Mandala sanatının yaygınlaşması için Kadıköy’ de bir atölye kurduk. Paco‘ nun enerjisi ve öğretisi ile meditasyon amaçlı Mandala çizimleri yapmaya başladım. Hint felsefesinden gelen bu aydınlanma yolunu yazılı/görsel medyada ve kişisel gelişim atölyelerimle aktarmaya devam ediyorum.

Mar 1, 2015 – İstanbul’daki Galeri Eksen’de açılan karma sergide yer aldım.

Kurumsal firmalarda “Stresle baş etme yönetimi” adı altında Mandala atölyeleri açıyorum.

Mandala çizmek ne şekilde fayda sağlar?

Bu meditasyon yöntemi ile kişi kendi olmaya, an’ da kalmaya, var olmaya, arınmaya odaklanır.

Evrende bulunan varlıklara karşı sabırla, anlayışla, sevgiyle yaklaşmaya odaklanır. Mandala çizmek konsantrasyonu ve farkındalığı artırır. Mandalalar, iç huzuru bulma yoludur. Aynı zamanda manyetik gücü nedeniyle kötü enerjilerden arınma yoludur.

Gündelik yaşamımızda hizmet ettiğimiz sol beyin daima kontrolördür, disiplindir, matematiktir. Mandala çizen kişilerde, hızla akan yaşam temposunda an yavaşlar, sağ beyin aktive olur. Sağ beyin ve sol beyin dengesi kurulur. Dolayısıyla zihin ve beden dengesi kurulmuş olur. Sağ beyinin aktive oluşuyla renk, müzik, dans, aşk, ihtiras gibi mutluluk kaynaklarımız harekete geçer. Bu türlü nedenlerle başlangıç seviyesindeki Alzheimer hastalarına da mandala ile meditasyon önerilmektedir.

Herkes Mandala çizebilir mi?

4 buçuk yaş üzeri, eli kalem tutabilen tüm kişiler Mandala çizebilirler. Üretmenin yaşı yoktur. Doğru akışta çizilen bir mandala, (sabırla ve ölçülü olduğu durumlarda) sanatsal bir faaliyete doğru akar.

Merih Kenet Yoga Stüdyosunda Aslıhan Aksun Mandala Eğitimini verecek olmanın mutluluğu yaşamaktadır. “Yoga yap, mandala çiz” işte huzur…

Class Timetable

  Open Time Close Time Trainer Address
9 Aralık 2017 10:00 18:00 Aslıhan Aksun ile Mandala Uzmanlık Eğitimi
9 Aralık 2017 10:00 18:00 Aslıhan Aksun ile Mandala Uzmanlık Eğitimi
10 Aralık 2017 10:00 18:00 Aslıhan Aksun ile Mandala Uzmanlık Eğitimi
9 Aralık 2017
10:00 - 18:00 - with Aslıhan Aksun ile Mandala Uzmanlık Eğitimi - at
9 Aralık 2017
10:00 - 18:00 - with Aslıhan Aksun ile Mandala Uzmanlık Eğitimi - at
10 Aralık 2017
10:00 - 18:00 - with Aslıhan Aksun ile Mandala Uzmanlık Eğitimi - at

Leave your thought

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.